FORUM

Cadetti
2008-09-08 18.10
Stor glädje utbröt i familjen när Västerås anordnade MKR och bjöd in Cadetti! Men den gick lika snabbt över i många funderingar, bland annat om varför man bjöd in Cadetti över huvudtaget. Att få köra under lunchuppehållet utan fasta tider och ett ev löfte om att ev få köra under någon mer paus känndes bara så där.... I Sydsvenskan ingår Cadetti som en ordinarie klass, varför fungerar det inte i MKR??? Nu fick vi köra mer än två heat (4 totalt), men vi fick vara på vår vakt för att veta när vi skulle köra då inget schema för Cadetti fanns att tilllgå. Vi hjälptes åt att jaga mekaniker och förare när det var dax (för man ropade inte i högtalarna då det var lunch för dom RIKTIGA klasserna, och dom törs vi ju inte störa). Kan någon eller några som är ansvariga förklara för oss varför vi som vill utvecklas och ha roligt i Cadetti ska behöva åka 60-70 mil över en helg (söder ut) för att våra 6-9 åringar ska ha chanas till det? Undrar någon varför Sverige inte ligger i topp internationellt sett?? Nu säger jag inte att min chafför är en blivande stjärna, men någon eller några kanske missar lite utvecklig i att inte komma i gång i tid?

Tomas Lassesson

KATRINEHOLM
Vincent Lassesson
2009-07-07 09.11
Sorry.... hur kunde jag glömma??? Ni skötte er bäst!

Cadetti
Vincent Lassesson
2009-07-07 09.10
Rättvik och Södertälje ordnade kanontävlingar under jobbiga väderförhållanden och inte minst så tog dom handom Cadettiklassen på ett fördömligt vis! Tack

FELSKRIVET
Joakim Dahlman
2009-05-09 20.21
ojdå! även en rutinerad kan slinta på tangenterna. Jag menar 92-drev och inget annat. Alltså 92-drev i Cadetti. Åsa

Ang. Cadetti i MKR
Joakim Dahlman
2009-05-09 20.18
Jag och Håkan håller med tidigare inlägg. Det är alltid diskussioner om vad som gäller när Cadetti ska ut på banan men vi tycker att oavsett om de "bara" kör uppvisning och inte tävling ska alla regler gälla ändå.
Det är väl bara att hålla sig till reglementet när det gäller så viktiga saker som t.ex. minsta vikt,90-drev, omkrets på däck 86,5cm, kedjeskydd, handskar, skor osv.
Dessutom tycker barnen att Mastervarv är jättespännande, nästan så att de inte vågar vara master men när de klarat av "uppgiften" är väldigt stolta och längtar till nästa gång det händer.
Nu när "Karting on Tour" åker runt i Sverige och vi förhoppningsvis får in nya förare i kartingsporten tycker vi att man från början ska visa dessa nya barn o föräldrar hur och vad man får göra på en kartbana. Det gäller både hur det går till när man tränar men också förstås under tävling.
Har man inte hållit på med karting är inte allt självklart som för oss "rutinerade" men man får dock rätta sig efter reglementet ändå.
Vill samtidigt passa på att TACKA EVA ZETTERSTRÖM som är helt suverän för de små cadettiförarna när det gäller uppföljning efter varje heat som hon brukar göra. På Startskottet samlade hon alla förare och pratade igenom vad som hänt och LYSSNADE på förarnas upplevelser.
Jättebra om vi kunde ha något liknande på MKR-tävlingar så att man pratar igenom om vad som hänt i utbildningssyfte. Tror dock att det ska vara någon kunnig och ödmjuk person, dock ej någon förälder till förarna.
Oj vad det blev mycket skrivet den här gången.
Vi ses i Katrineholm. MVH ÅSA & HÅKAN DAHLMAN

Cadetti bes
Vincent Lassesson
2009-05-06 07.30
Det värsta var väl kanske ändå bes av Cadetti i Rasbo!

Där ansåg man att man inte behövde följa reglementet om bla kedjeskydd och vikt i Cadetti efter som det var en hemma förare "som bara ville pröva på". Kedjeskydd gäller väl alla, ovassett om man bara vill varar med en gång eller 1000 gånger? Jag mejlade dessutom Rasbo veckan innan , just för att dom skulle lära alla Cadettis vad som gäller vid bes, det lovade dom att göra.

Men att glömma är tyvärr inte ovanligt när vi talar om Cadetti.

Tomas Lassesson

Cadetti i MKR?
Vincent Lassesson
2009-05-05 11.14
Så där ja, då var första cadetti uppvisningen (?) i 2009 års MKR avklarad. Jag uppskattar att man bjuder ini cadetti att visa upp sig. Dom behöver få vara med för att förbereda sig för Micro, särskilt nu när man sänkt åldern i den klassen. Ett tydligt tecken på detta är att även dom som har microåldern inne väljer att deltaga i cadetti i stället nu i början av säsongen.

Men snälla snälla, ge våra cadettiförare den uppmärksamhet dom är värda! Några exempel där jag tycker att man inte riktigt hängde med: Tavlan som räknar ned antalet körda varav stod stilla dom två första varven, jag pekade mot en funktionär och på tavlan men han var upptagen med att äta glass. Min son tittar på tavlan, och observerade även han att den inte hängde med. Antingen sköter man tavlan eller så ska den inte användas! Jag personligen tycker att man ska envända den, bra träning. Sedan följer komentaren från ansvarig i depån efter man startat ett fält som var fördelat över nästan halva banan "Det är ju bara på lek..." Nej det är inte på lek, inte tävling utan en uppvisning som somliga åkt 25-30 mil för, i vissa fall kanske längre än så för att få vara med och lära sig. Jag ber ansvariga att sköta om och vårda samtliga cadettiuppvisningar snytggt.

Jag hoppas på att det som hände berodde på ringrost och inte något annat. Ser fram mot Katrineholm och att ringrosten släppt till dess!

Tomas Lassesson